Hoe stel ik betaald ouderschapsverlof in bij een medewerker?

Hoe stel ik betaald ouderschapsverlof in bij een medewerker?

Op 2 augustus 2022 is de Wet Betaald Ouderschapsverlof (WBO) ingegaan, waardoor er negen weken van het ouderschapsverlof nu betaald kunnen worden opgenomen. Hiervoor kan een uitkering aangevraagd worden via het UWV. De negen weken betaald ouderschapsverlof dienen opgenomen te worden in het eerste jaar na de geboorte van het kind. Het onbetaalde ouderschapsverlof mag daarentegen opgenomen worden tot de achtste verjaardag van het kind. (Meer informatie over de WBO vind je hier)

Hoe kan ik betaald ouderschapsverlof instellen bij een medewerker in Humanwave?
Stap 1
  1. Ga naar de planning van de betreffende medewerker en klik op 'Acties' rechts bovenaan.
  2. Klik vervolgens op 'verlof'.

Stap 2
  1. In het menu dat verschijnt, klik je links op 'overig'.
  2. Selecteer hier 'betaald ouderschapsverlof' en vul de data in.
  3. Klik op 'bewaar' om het verlof op te slaan

Het betaald ouderschapsverlof is nu ingesteld. Je kunt de aanvraag terugvinden bij je jaarplanning van de medewerker onder 'overig verlof'

Wil je weten hoe je betaald ouderschapsverlof verwerkt in het salaris? Klik hier voor de helpfile