Hoe wijzig ik de functie van een medewerker?

Gaat jouw medewerker een andere functie bekleden vanaf een bepaalde datum? Dan wil je dit natuurlijk waarborgen. De functie kon je voorheen op twee plekken aanpassen, in het profiel "Over" en in de salarisafspraak. Dit kan nu vanaf 1 plek, netjes in het profiel van de medewerker. In deze helpfile leggen wij uit hoe.

Stap 1
Ga naar het profiel van de medewerker van wie je de functie wilt wijzigen.

Stap 2
Ga naar de het tabblad 'Over' en klik  'Status' van de medewerker en klik op het potlood om de status (en daarbij de functie) aan te passen.

Stap 3
Selecteer in het venster de nieuwe functie door op het pijltje rechts naast 'Functie' te klikken. Zodra je een andere functie selecteert, krijg je een nieuw scherm te zien: ingangsdatum.
De ingangsdatum staat default op vandaag. Pas de ingangsdatum aan, en bewaar de functiewijziging.

In het overzicht Historie dienstverband (in hetzelfde scherm Over) krijg je te zien wanneer de wijzigingen zijn doorgevoerd, en wat de ingangsdatum van de nieuwe functie is.

De functiehistorie van een medewerker klopt niet of is foutief doorgevoerd
Dit kun je in het blok "Historie Dienstverband" aanpassen, door op het potloodje te klikken.

Scenario 1: De ingangsdatum in onjuist
Je ziet in dit scherm hieronder, dat de medewerker vanaf 19-06-2020 de functie "Salesmanager" heeft. Echter dit had 1 juli 2020 moeten zijn.
Klik op het potloodje en wijzig de ingangsdatum naar 01-07-2020.
Kies voor Bewaar

Scenario 2: Er is de verkeerde functie geselecteerd
Klik op het potloodje om de historie aan te passen. Klik op het prullenbakje achter de functie die je zojuist hebt ingevoerd. Klik op Bewaar.
Klik vervolgens op het potloodje in het blok status, en voer de functie wijziging opnieuw door.

Scenario 3: Er ontbreekt een historische functie
Wanneer de medewerker in het verleden nog een andere functie heeft gehad kun je deze toevoegen door op het plusteken te klikken.

Op dezelfde manier kunnen wijzigingen in locatie en afdeling doorgevoerd worden.