Hoe wijzig ik de functie van een medewerker?

Gaat jouw medewerker een andere functie bekleden vanaf een bepaalde datum? Dan wil je dit natuurlijk waarborgen. De functie kon je voorheen op twee plekken aanpassen, in het profiel "Over" en in de salarisafspraak. Dit kan nu vanaf 1 plek, netjes in het profiel van de medewerker. In deze helpfile leggen wij uit hoe.

Stap 1
Ga naar het profiel van de medewerker van wie je de functie wilt wijzigen.

Stap 2
Ga naar de het tabblad 'Over' en klik  'Status' van de medewerker en klik op het potlood om de status (en daarbij de functie) aan te passen.

Stap 3
Selecteer in het venster de nieuwe functie door op het pijltje rechts naast 'Functie' te klikken. Zodra je een andere functie selecteert, krijg je een nieuw scherm te zien: ingangsdatum.
De ingangsdatum staat default op vandaag. Pas de ingangsdatum aan, en bewaar de functiewijziging.

In het overzicht Historie dienstverband (in hetzelfde scherm Over) krijg je te zien wanneer de wijzigingen zijn doorgevoerd, en wat de ingangsdatum van de nieuwe functie is.
Door hier de functie aan te geven, hoeft deze niet meer