Waarom blijf ik meldingen van ziekte ontvangen terwijl de medewerker al beter is?

Waarom blijf ik meldingen van ziekte ontvangen terwijl de medewerker al beter is?

Medewerkers kunnen zich zelf ziek en beter melden in Humanwave. Om langdurige ziekmeldingen in het oog te houden, staan er in Humanwave standaard herinneringen op de Wet Verbetering Poortwachter. Echter, je ontvangt soms meldingen dat een medewerker zich ziek heeft gemeld, terwijl hij of zij reeds hersteld is.

De meldingen ontstaan door een nog openstaande ziekmelding. Dit betekent dat er nooit een beter melding aan de ziekmelding is gekoppeld.
Er kan echter wel een verwachtte einddatum in staan, hierdoor lijkt de ziekmelding afgesloten. De herstelde werknemer moet altijd beter gemeld worden in Humanwave om de ziekmelding volledig af te sluiten.

Hoe meld ik de medewerker achteraf beter?
Ga via 'Start', naar 'Nog te doen'.
Klik door naar het kopje: 'Ziek deze maand'.

Hier worden de volgende medewerkers getoond:
  1. Medewerkers die momenteel ziek zijn, het is nog onbekend wanneer hij weer beter is, en moet nog beter gemeld worden.
  2. Medewerkers die in deze maand ziek zijn geweest, en reeds zijn beter gemeld.
  3. Medewerker die is in het verleden ziek zijn geweest en waarbij een einddatum is in gezet, maar nooit zijn beter gemeld.
Om de ziekmelding af te sluiten, selecteer je rechtsboven de juiste maand waarin de ziekmelding plaatsvond.
Vervolgens klik je hier op de knop 'Beter melden' achter de betreffende ziekmelding.

Meer over verlof & verzuim? Lees hier verder
  1. Op welke manieren kan ik salaris inhouden bij ziekte van een werknemer?
  2. Wanneer moet ik een langdurige ziekmelding beter melden?