Oproepkrachten | Flex-plannen direct uitbetalen

Werk jij met nul-uurders ofwel oproepkrachten? Deze medewerkers kun je makkelijk aanmaken in Humanwave, lees hier hoe je een medewerker instelt die oproepkracht is.
Een oproepkracht is flexibel inzetbaar en kun je dus met flex-plannen inroosteren. Hiermee worden de flex-plannen standaard direct klaargezet voor de verloning. Handig wanneer je de oproepkracht zelf zijn uren na de werkdienst laat invoeren. De uren worden klaar gezet ter goedkeuring, en nadat deze is gegeven worden ze doorgezet naar de verloning.

Maar misschien ga jij wel anders om met de verantwoording van de uren van de oproepkracht? Bijvoorbeeld als volgt:
  1. De oproepkracht werkt meerdere dagen in de week, en je wilt niet de losse dagen op de loonstrook terug zien;
  2. De oproepkracht ziet flex-plannen als het rooster, maar klokt via de tijdsregistratie zijn daadwerkelijke uren.
In beide bovenstaande gevallen is het niet wenselijk dat de losse flex-plannen direct worden doorgezet naar de verloning. Dit dat geval kun je makkelijk met 1 instelling deze wijziging doorvoeren.

Stap 1
Ga via Start naar de Instellingen van jou organisatie, en klik door naar de kop "Verlof & Verzuim".

Stap 2
Klik op het potloodje achter "Flexibele uren" en er opent een nieuw scherm.

In dit scherm kun je via de onderste optie "Flex-plan direct uitbetalen" aangeven of de ingeplande flex-plannen direct klaargezet moeten worden voor de verloning. Vink je deze uit? Dan zullen de geplande (of geklokte) uren per week afgehandeld moeten worden naar uitbetalen. Dit gebeurt dan niet meer automatisch.

Meer weten over uren afhandeling? Je leest het hier