De werkkostenregeling in het salarisproces - Humanwave

De werkkostenregeling (WKR) in het salarisproces

Ga via Start naar Salaris, en klik door naar de kop: WKR. In dit scherm vind je vier secties rondom de werkkostenregeling (WKR).

Totalen:
Dit is een samenvatting van alle gegevens en dient als input voor de loonaangifte. Let op dit zijn de totalen voor de hele organisatie.

Niet toegewezen bedragen:
Hier staan vergoedingen waarover je nog moet beslissen of ze netto belast of onbelast zijn. Pas na deze keuze wordt er een grootboekrekening toegekend.

Belast:
Hierin staat onderverdeeld naar oorsprong (Salaris / Declaraties en Financiƫle administratie) de netto belaste vergoedingen. Door op toon meer te klikken kan je eventueel nog posten verschuiven naar onbelast.

Onbelast:
Hierin staat onderverdeeld naar oorsprong (Salaris en Declaratie) de netto belaste vergoedingen.Door op 'Toon meer' te klikken kan je eventueel nog posten verschuiven naar belast.

Wat gebeurt er als...
  1. Ik kies voor belast bij een niet toegewezen bedrag?
    Dan wordt de grootboekrekening vanuit de salarisberekeningscomponent voor "Belast" gekoppeld en krijgt het bedrag een kenmerk belast.
    (De totalen worden dan bijgewerkt)

2. Ik kies voor belast van een onbelaste vergoeding?
    Dan wordt de grootboekrekening vanuit de salarisberekeningscomponent voor "Onbelast" gekoppeld en krijgt het bedrag een kenmerk onbelast.
    (De totalen worden dan bijgewerkt)

3. Ik kies voor opnieuw berekenen?
    Dan worden de totalen bijgewerkt met de laatste status. Op dit moment werken we de totalen elke nacht bij. Mocht je hier niet op willen wachten, dan druk je op deze knop.

4. Ik kies voor het plusteken bij financiƫle boekingen?
    Dan kan je kosten die meetellen in het belaste gedeelte van de WKR toevoegen. (Let op: Bedragen zijn altijd inclusief BTW).
    Daarnaast kan je voor het kostenoverzicht bij type de categorie selecteren waarin deze kosten op het kostenoverzicht te geboekt worden.