Hoe gebruik ik mijn dashboard? - Humanwave

Hoe gebruik ik mijn dashboard?

Wanneer je inlogt in Humanwave kom je op een dashboard met daarop een samenvatting van jouw gegevens en aanvragen. Je kunt op dit scherm ook verlof aanvragen, jezelf ziek melden en declaraties indienen. Hieronder worden alle verschillende overzichten besproken en welke informatie hier wordt weergeven.

Let op:
  1. Krijg je eerst de organisatie te zien? Dan heb je meer rechten in Humanwave. Navigeer dan naar de kop "Werknemer". Je krijgt dan hetzelfde inzicht als hieronder te zien.
  2. Let op: Om toegang te krijgen tot je dashboard dien je hiervoor door je werkgever uitgenodigd te worden. Wanneer je nog geen uitnodiging hebt ontvangen, raden wij je aan contact op te nemen met je werkgever.
Persoonlijk dossier
Wanneer je op je naam of op je profielfoto klikt wordt je automatisch doorgestuurd naar jouw online personeelsdossier. De link-iconen van de blokken leiden je door naar verschillende onderdelen van het dossier. Om vanuit je personeelsdossier terug te keren naar je dashboard klik dan links bovenaan op 'Start'.

Bij het klokje staan het aantal uren dat je vandaag bent ingepland.
Het zonnetje weergeeft het aantal verlofdagen of uren welke je nog tegoed hebt tot het einde van het jaar, of tot het einde van je contract.
De activiteiten weergeeft activiteiten die in jouw profiel zijn geweest vandaag, denk hierbij aan verlofaanvragen, goedkeuringen, etc.

Aanvragen en activiteiten
In de 'Aanvragen en activiteiten' kan je alle activiteiten die op jou betrekking hebben inzien. De meest recente activiteiten zijn te zien op je dashboard. Voor uitleg over de iconen die Humanwave gebruikt voor het aanvragen van verlof, indienen van declaraties en het melden van ziekte, klik hier. Voor een overzicht van alle activiteiten klik op het link icoon rechts van 'Aanvragen en activiteiten'.

Planning
In je dashboard zie je in één oogopslag hoeveel verlofdagen je nog tegoed hebt, hoeveel dagen je ziek bent geweest in het afgelopen jaar en hoeveel dagen bijzonder verlof je hebt opgenomen. Ook de actuele dagplanning wordt in dit venster weergegeven. Wanneer je behalve je actuele planning ook je eventuele voorgaande planningen wilt inzien of een helder jaaroverzicht wilt, klik op het link icoon om doorgestuurd te worden naar de planning.

Laatste loonstrook
Indien je verloond wordt via Humanwave wordt altijd de meest recente loonstrook op je getoond, deze staat dan links onderin op je dashboard. Wanneer je hierop klikt word deze geopend in een nieuw venster. Het is tevens mogelijk om je loonstrook in .pdf te downloaden en op te slaan op jouw computer. Zo kan je je eigen administratie bijhouden. Wanneer je al je loonstroken wilt inzien klik dan op het link icoon. Je komt dan in het scherm waar al je documenten worden getoond. Behalve loonstroken kan je ook contracten, kopieën van paspoorten, beoordelingsgesprekken en algemene documenten inzien.

Declaraties
Wanneer je declaraties hebt ingediend, wordt de status van deze declaraties in een overzicht onderin je dashboard weergegeven. Dit zijn declaraties die de afgelopen 30 dagen zijn ingevoerd. Voor specificaties van de status van deze declaraties klik op het link icoon.

Relaties
Op het dashboard rechts onderin worden je manager en de eerste vier collega's getoond. Indien je alle collega's wilt zien, klik dan op het link icoon.

Extra: Taken voor vandaag
Wanneer jouw bedrijf gebruik maakt van Humanwave Uren, bijvoorbeeld voor project management, dan vind je aan de rechterkant van het dashboard het kopje 'Taken voor vandaag'. Je kan hier direct taken starten door op 'Start' te klikken, en stoppen door op 'Stop' te klikken. Of je vult de totale uren per taak in waaraan je die dag heb gewerkt via het plusteken. Zo heb je direct je uren verantwoord.