Hoe werkt een verlofaanvraag tijdens de jaarwisseling?

Het is mogelijk om binnen Humanwave verlof aan te vragen over een jaar heen (bijvoorbeeld van 27 december tot en met 5 januari). De voorwaarde hiervoor is wel dat er voor deze persoon een planning in het systeem staat. Dit is namelijk nodig om te bepalen hoeveel uur er van het verlofsaldo van beide jaren op moet worden genomen.

Het is niet mogelijk om een handmatige wijziging in het aantal uren van de verlofaanvraag te doen wanneer deze over het jaar heen gaat. Als dit toch nodig is, dan kan de verlofaanvraag het beste gesplitst worden over de jaarovergang: bijvoorbeeld een verlofaanvraag van 27 december t/m 31 december, en een verlof aanvraag van 1 t/m 5 januari.

Hoe ziet een verlofaanvraag tijdens de jaarwisseling eruit?
Een verlofaanvraag tijdens de jaarwisseling vraag je hetzelfde aan als een gewone verlofaanvraag. (Hoe je dit doet lees je hier).

Als de aanvraag is ingevuld en goedgekeurd vind je deze terug in de jaarplanning van de medewerker.
Het deel van de aanvraag dat in het huidige jaar valt, wordt van het saldo van dit jaar afgehaald en het deel dat in het nieuwe jaar valt, wordt van het saldo van het nieuwe jaar afgetrokken.

Voorbeeld:
Een verlofaanvraag van 27-12-20XX t/m 05-01-20XX kost een medewerker in totaal 64 verlofuren. De aanvraag over de jaarwisseling heen wordt dan netjes verdeeld.
Het eerste deel van de aanvraag wordt van het saldo van het huidige jaar afgehaald.

Het tweede deel wordt van het saldo van het volgende jaar afgehaald.

Lees hier hoe verlof aanvragen voor het komende jaar verwerkt worden.