Optimaal inzicht in openstaande zaken via Nog te doen

Optimaal inzicht in openstaande zaken via Nog te doen

Via "Nog te doen" heb je altijd inzicht in alle openstaande zaken in jouw organisatie. Hieronder bespreken we een voor een de kopjes en hoe je hier optimaal inzicht houdt in openstaande zaken en deze naar wens kunt afhandelen. 

Verzoeken
Hier vind je alle openstaande verzoeken van de organisatie: verlof, dokter/tandarts, overwerk en flex-plannen. Daarbij zie je ook wie er verantwoordelijk is voor het goedkeuren van deze verzoeken. Keur de verzoeken per keer goed via het vinkje achter het verzoek, of selecteer ze allemaal en keur ze in een keer goed. 

Contracten
Hier vind je het overzicht van jouw personeelsverloop, wie starten of vertrekken er deze maand? Daarbij zie je ook of alle salarisgegevens compleet zijn voor deze medewerkers, hebben ze een BSN of bankrekening nummer? Zo heb je in een overzicht alle bewegingen van jouw personeel bij elkaar. 
Lees hier meer over deze workflow

Ziek deze maand
Wie waren er ziek deze maand en moet er een wachtdag of salaris ingehouden worden? Dat kun je via dit scherm doorgeven. Via de knop "inhouden" kies je ervoor hoe je dit verrekent (via verlof of salaris) en voor welk percentage. 

Blijf je maar meldingen ontvangen over zieke medewerkers? Dan kun je hier controleren wie er nog op ziek staan zonder beter melding. Via de knop "Beter melden" sluit de ziekmelding netjes af. Lees hier meer over hoe je deze meldingen kunt stopzetten.

Declaraties
Hier vind je alle openstaande declaraties voor goedkeuring. Je kunt ze allemaal aanvinken en tegelijkertijd goedkeuren of een voor een met het vinkje achter de declaratie. Doe je dit op de laatste manier, dan kun je eventueel direct een ander grootboeknummer aan de declaratie koppelen wanneer dit verschilt. 

Profielwijzigingen
Onder deze kop vind je alle wijzigingen die medewerkers via de mobiele app hebben doorgezet. Denk hierbij aan adreswijzigingen bij een verhuizing. Deze kun je hier goedkeuren. Je krijgt hier een melding van omdat dit wellicht ook in andere systemen waar je mee werkt ge├╝pdatet moet worden. 

Actie documenten
Werk jij met documenten die goedgekeurd of ondertekent moeten worden? Dan zie je hier welke documenten er allemaal nog openstaan bij de medewerkers en waar nog actie op ondernomen moet worden. Lees in onze helpfiles hier meer over:
 1. Hoe werkt het gehele proces van het goedkeuren van documenten?
 2. Digitaal ondertekenen van contracten en documenten

WAB controle (Salaris module)
Wanneer je ook met de Humanwave Salaris module werkt dan heb je onder Nog te doen ook de kop "WAB controle". In dit scherm kun je controleren bij welke medewerkers de contracten nog gecontroleerd moeten worden of deze juist staan ingericht voor de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Benieuwd hoe je deze kunt controleren? Je leest het hier.

Salaris (Salaris module met Full Service)
Heb je jouw salarisverwerking uitbesteed aan onze Full Service? Dan heb je hier een extra tab waarmee je maandelijks de salarismutaties kunt doorgeven aan onze Salaris Experts. Benieuwd hoe dit proces eruit ziet? Wij leggen het aan je uit in deze helpfile.
  • Related Articles

  • 5 tips om Humanwave optimaal inzetten

   Ben jij bekend met alle ins- & outs in Humanwave? Hier onder vind je 5 tips waarmee je Humanwave optimaal in kunt zetten in jouw organisatie. 1. Medewerkersbeheer: Gebruik zoeken Ben je opzoek naar een interactief overzicht van alle medewerkers op de ...
  • Nog te doen | Workflow: Contracten

   Onder 'Nog te doen' is een nieuw tabblad toegevoegd: "Contracten". Hier krijg je een overzicht van alle beginnende en vertrekkende medewerkers en medewerkers die verlengd zijn in de huidige maand. Zo kun je snel controleren of er nog acties moeten ...
  • Wat doen wanneer de werknemers nog te veel vakantiedagen hebben staan aan het einde van het jaar?

   Het beheren van verlof kan een hele grote uitdaging zijn voor organisaties, omdat dit veel opgehoopte verlofdagen kan betekenen aan het einde van het jaar, die op een bepaald moment moeten worden opgenomen. Denk aan de vervaldata van de verlofdagen. ...
  • Onboarden van nieuwe medewerkers

   Wanneer een nieuwe medewerker in dienst komt, is het belangrijk om dit professioneel en correct aan te pakken. Want, een eerste indruk kan je immers maar 1 keer maken. Er moeten altijd veel zaken worden geregeld bij een indiensttreding. Zorg ervoor ...
  • 10 veel voorkomende HR en Salaris situaties

   In de bijlage vind je een overzicht van 10 situaties welke veel voorkomen in de HR en salarisadministratie. In het document worden de volgende situaties besproken: De medewerker krijgt een verlenging van zijn contract - zie ook deze helpfile voor ...