Nieuwe medewerkers | Waar moet je allemaal aan denken?

Onboarden van nieuwe medewerkers

Wanneer een nieuwe medewerker in dienst komt, is het belangrijk om dit professioneel en correct aan te pakken. Want, een eerste indruk kan je immers maar 1 keer maken. Er moeten altijd veel zaken worden geregeld bij een indiensttreding. Zorg ervoor dat je niets vergeet. 



Aan de hand van de bovenstaande workflow doorloop je het hele proces van de indiensttreding van een nieuwe medewerker. Van de aankondiging binnen de organisatie, het uitnodigen voor Humanwave tot het monitoren in de eerste weken. Zo maak je een perfecte eerste indruk. 

Aankondiging aan de organisatie
Niets is leuker dan aankondigen aan de organisatie dat er een nieuwe collega start. Via Berichten in Humanwave is iedereen meteen op de hoogte!

Invoeren van de nieuwe medewerker
Natuurlijk wil je meteen goed van start, en voer je de medewerker op tijd in in Humanwave, zodat hij of zij op de eerste dag meteen weet hoe jullie werken. Ben je al bekend met het Nieuwe medewerker intakeformulier? Zo heb je direct alle gegevens die je nodig hebt en hoef je niets meer na te vragen. 

Arbeidsovereenkomst opstellen
Onderneem de volgende stap in digitaliseren en geneer het contract op basis van een contractsjabloon in Humanwave. Zo hoeft je nooit meer kopiĆ«ren-plakken vanuit oude contracten, en de kans lopen dat er nog een verkeerd gegeven in achter is gebleven. Via sjablonen worden de gegevens direct vanuit Humanwave geladen. En dat ondertekenen? Ook dat doen we digitaal.

Dossier
Wij raden aan om de getekende arbeidsovereenkomst, een kopie van paspoort of identiteitskaart, de loonbelastingverklaring op te slaan. Het bijhouden van een goed personeelsdossier is namelijk uiterst belangrijk. 

Controle
Je kunt geen beter moment pakken voor een vier-ogen controle, de medewerker controleert de persoonsgegevens en het dossier. Terwijl HR aan de hand van de in dienst takenlijst nagaat of de medewerker vlot van start kan gaan. 

Werk je met salaris? 
Controleer dan of het juiste jaarloon voor Bijzonder Tarief is ingevuld. Je kunt dit controleren via het rapport 'bijzonder tarief' of in de medewerkerskaart onder 'Instellingen voor belasting'.
Lees hier verder voor meer informatie over het bijzonder tarief

Meer over het in dienst treden van nieuwe medewerkers? Lees hier verder:
  1. Medewerker in dienst? Gebruik het IMCAV model
  2. Medewerker komt in dienst na de maandelijkse verloning
  3. Hoe wordt het salaris berekend voor iemand die gedurende de maand in dienst komt?
  4. Waar moet ik opletten wanneer een oud-medewerker terug in dienst komt?